1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hatem: Beş yılda 2 milyar Euro’luk yeşil enerji yatırımı hedefliyoruz

Hatem: Beş yılda 2 milyar Euro’luk yeşil enerji yatırımı hedefliyoruz

Rönesans Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Emre Hatem, beş yılda 2 bin MW’a denk gelen 2 milyar Euro’luk yeşil enerji yatırımı yapmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Hatem: Beş yılda 2 milyar Euro’luk yeşil enerji yatırımı hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - Rönesans Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Emre Hatem, Rönesans Enerji olarak Türkiye Ulusal Enerji Planı’ndaki 2028 yılına kadar gerçekleştirilmesi öngörülen yeşil enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 7’sini hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

“Fransız - Türk Temiz Enerji Zirvesi”, Fransa ve Türkiye arasında enerji sektöründe iş birliklerini ve ortak yatırımları teşvik etmek amacıyla, Türk-Fransız Ticaret Derneği ve Rönesans Enerji iş birliğinde 12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşti. Rönesans Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Emre Hatem, zirve kapsamında düzenlenen Yeşil Finansman panelinde yaptığı konuşmada, Fransa ve Türkiye arasındaki iş birliği sayesinde yeşil enerjiye yapılan yatırımların hem sektör hem iki ülke hem de dünyamız için çok değerli olduğunu söyledi. 

Temmuz ayında Rönesans Holding ile Total Energies’in Rönesans Enerji’de gerçekleştirdiği ortaklığı hatırlatan Emre Hatem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ortaklık ile Rönesans Enerji, Rönesans Holding ve TotalEnergies’in (yüzde 50-50) ortaklığı çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye başladı. Ortaklığın hemen sonrasında da Türkiye’nin en büyük 3 yeşil enerji şirketinden biri olma hedefimiz doğrultusunda ilk yatırımımız olan 189 MW’lık rüzgar enerjisi yatırımı için Heitkamp Industrial Solutions GmbH ve Nordex Grup ile anlaşmaya vardık. Rönesans Enerji olarak Türkiye Ulusal Enerji Planı’ndaki 2028 yılına kadar gerçekleştirilmesi öngörülen yeşil enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 7’sini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz beş yılda 2.000 MW’a denk gelen 2 milyar Euro’luk yeşil enerji yatırımı yapmak. Bu yatırımlar sayesinde yılda yaklaşık 1 milyar metreküp doğalgaz ithalatının önüne geçmiş olacağımız gibi 3,5 milyon ton sera gazı emisyonundan kurtulacağız.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler