1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hattat Enerji'nin kömür çalışmalarına ÇED molası

Hattat Enerji'nin kömür çalışmalarına ÇED molası

Enerji Günlüğü - Hattat Enerji, Batı Karadeniz'de yürüttüğü kömür üretim çalışmalarına ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED alınamaması nedeniyle...

Hattat Enerji'nin kömür çalışmalarına ÇED molası

Enerji Günlüğü - Hattat Enerji, Batı Karadeniz'de yürüttüğü kömür üretim çalışmalarına ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED alınamaması nedeniyle 3 ay ara verdi.

Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş. ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED alınaması ve kömür üretim sürecinin uzaması nedeniyle, uluslararası kredi firmalarından finans desteği sağlanamaması sonucu çalışmalarına 3 ay ara verme ve 850 çalışanını bu süre zarfında ücretsiz izine çıkarma kararı aldı.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şirketimiz, ÇED süreçlerinin uzaması, ÇED alınaması ve kömür üretim sürecinin uzaması nedeniyle, uluslararası kredi firmalarının projemize finans sağlamamasından dolayısı ile çalışmalara 3 ay ara verecektir.

Çalışmalara ara verilmesi konusunda şirketimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuru yapmış ve GMİS’nı (Genel Maden İş Sendikası) bilgilendirmiştir. Bu süre zarfında tüm çalışanlarımız (850 kişi) 3 aylık ücretsiz izine ayrılacaktır.” dedi. 

Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kömür, Metan, Petrol, Doğalgaz ve Elektrik Santralleri konularında çalışmalar yapıyor. Şirket Amasra/Bartın  bölgelesinde kömür çıkarma çalışmaları yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler