1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Hattuşa Havza Termal Sağlık Merkezi için jeotermal kaynak aranacak

Hattuşa Havza Termal Sağlık Merkezi için jeotermal kaynak aranacak

Samsun’da kurulmakta olan Hattuşa Havza Termal Sağlık Merkezi için Havza ilçesinde iki alanda jeotermal kaynak aranacak. 

Hattuşa Havza Termal Sağlık Merkezi için jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Samsun’da kurulmakta olan Hattuşa Havza Termal Sağlık Merkezi için Havza ilçesinde iki alanda jeotermal kaynak aranacak. 

Hattuşa İkra Kazdağları Sağlık Termal Turizm Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi, Samsun İli, Havza İlçesi, Ilıca ve Arslançayırı Köyü sınırları olarak tanımlı 2014/02 Numaralı (Erişim No:3323527) ruhsatlı alan içerisinde mera vasfındaki iki lokasyonda sondaj yöntemi ile jeotermal kaynak arama çalışması yürütmeyi planlıyor. İki sondaj kuyusu açma maliyetinin 960 bin lira olması hesaplanıyor. 

Sondaj yöntemi ile açılacak kuyu derinlikleri Hİ-1 kuyusu için 700±100 ve Hİ-2 kuyusu için 500±50 metre olarak öngörülüyor. Kuyuların sırayla açılması planlanıyor.

Proje kapsamında jeotermal kaynağa ulaşılması durumunda kaynağın Havza İlçesi, İcadiye Mahallesinde inşaatı devam eden şirkete ait 195 adet devremülk (oda) kapasiteli Hattuşa Havza Termal Sağlık Merkezinde kür ve tedavi amaçlı olarak kullanılması planlanıyor. Jeotermal akışkan için, Hİ-1 sondaj kuyusu ile tesis arasında 1. bölüm olarak 6,2 km. uzunluğunda, Hİ-2 sondaj kuyusu ile Hİ-1 arasında ise 2. Bölüm olarak 8,5 km. uzunluğunda boru hattı döşenerek Hattuşa Havza Termal Sağlık Merkezi tesisine iletilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler