1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hava kirliliği en yüksek il Bursa

Hava kirliliği en yüksek il Bursa

Enerji Günlüğü - Türkiye'de ki hava kirliliği değerlerinde Bursa birinci sırayı aldı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi web sitesinden (www.havaizleme.gov.tr)alınan...

Hava kirliliği en yüksek il Bursa

Enerji Günlüğü - Türkiye'de ki hava kirliliği değerlerinde Bursa birinci sırayı aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi web sitesinden (www.havaizleme.gov.tr)alınan verilere göre, dün Bursa’da 25 Aralık Perşembe günü hava kirleticisi PM10 için kısa vadeli sınır değerlerin bile aşıldığı gözlendi. Yapılan gözlem, Bursa'nın bir kez daha hava kirliliği nedeniyle çok önemli bir halk sağlığı sorunu ile karşı karşıya kalacağının habercisi niteliğinde.

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek, görüş ve önerilerimizi paylaşmak üzere Bursa Tabip Odası, TMMOB Bursa İKK, DOĞADER, Bursa Barosu ve Bursa Eczacı Odası tarafından 26 Aralık 2014 Cuma saat 12.00'da BAOB yerleşkesi ortak toplantı salonunda basın açıklaması yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü 2013 yılında hava kirliliğini kansere yol açan etmenler listesine aldı ve hava kirliliğinin özellikle akciğer kanserinin nedeni olduğunu ve mesane kanseri riskini artırdığını açıkladı. Hava kirliliğinin diğer etkileri ise, yaşam kalitesinde azalma, solunum fonksiyonlarında azalma, sinir sisteminin olumsuz etkilenmesi,zihinsel fonksiyonlarda azalma,öğrenmede güçlük, bellekle ilgili sorunlarda artış, ekonomik kayıplar olarak sıralanabilir.

HALK BİLGİLENDİRİLMELİ

Yönetmeliğe göre kirleticilerin dış ortam konsantrasyonları ile ilgili güncellenen verini bilgisayar ağı, bilgi ekranları, basın yayın organları ve diğer kolay ulaşılabilir medya aracılığı ile düzenli olarak kamuoyuna, çevre kuruluşları, tüketici kuruluşları ve belirli hassas nüfus grupları ve diğer ilgili sağlık mercileri gibi ilgili kuruluşlara sunulması ve uyarı eşikleri aracılığı ile de bazı olumsuz hava kalitesi durumlarından halkın bilgilendirilmesi ve uyarılması gerektiği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler