1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Havaya ateş açıldı, elektrik iletim hattı koptu

Havaya ateş açıldı, elektrik iletim hattı koptu

Enerji Günlüğü – Siirt, Kurtalan’a bağlı Kayabağlar köyünde bulunan 31.500 volt enerji yüklü orta gerilim elektrik iletim hattının kopmasına, bir...

Havaya ateş açıldı, elektrik iletim hattı koptu

Enerji Günlüğü – Siirt, Kurtalan’a bağlı Kayabağlar köyünde bulunan 31.500 volt enerji yüklü orta gerilim elektrik iletim hattının kopmasına, bir düğünde havaya ateş açılmasının neden olduğu bildirildi. 

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar köyünde, 31.500 volt enerji yüklü orta gerilim elektrik iletim hattının kopmasına, düğüne katılan bazı kişiler tarafından havaya ateşli silahla ateş edilmesinin sebep olduğu bildirildi.

Enerji nakil hattının altında yapılan düğün töreni sırasında havaya ateş açıldı. Bu sırada orta gerilim hattına ait tellerden birine mermi isabet etti ve kopan tel, aşağıda bulunan insanların üzerine düştü. 

Kopan elektrik yüklü telin yere düşmesiyle beraber güvenlik sistemi devreye girdi ve enerji hemen kesildi. Ancak ilk temas anında birkaç kişinin yaralanmasına neden oldu. Hattan elektrik alan 22 yerleşim biriminden 21'ine kısa süre içinde tekrar elektrik verildi. Olayın gerçekleştiği Kayabağlar Köyü’ndeki tahkikat ve onarım tamamlandıktan sonra bu köye de elektrik verilecek. 

Dicle Elektrik, açıklamasında elektrik iletim hatlarının bulunduğu yerlerde ne amaçla olursa olsun havaya ateş edilmemesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu. 

Önceki ve Sonraki Haberler