1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Haymana GES Ekim’de üretime başlayacak

Haymana GES Ekim’de üretime başlayacak

Enerji Günlüğü - Besa Grup tarafından Ankara’da hayata geçirilen Haymana Güneş Enerjisi Santrali elektrik üretimine Ekim ayında başlıyor.Besa Grup...

Haymana GES Ekim’de üretime başlayacak

Enerji Günlüğü - Besa Grup tarafından Ankara’da hayata geçirilen Haymana Güneş Enerjisi Santrali elektrik üretimine Ekim ayında başlıyor.

Besa Grup tarafından Ankara’nın Haymana ilçesinde 72 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Haymana Güneş Enerjisi Santrali, Ekim ayında işletmeye alınacak.

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, “Güneş enerjisi santralimizin kurulmasıyla; ülkemizin en büyük gider kalemi olan enerjinin, yüzde 100 temiz ve doğal olan yenilenebilir enerji kaynağı güneşten faydalanılarak üretilmesi sağlanacak. Ekim ayında işletmeye açılacak santral sayesinde ithal yakıt temini için yurt dışına ödenen yakıt bedellerinin azalmasına, daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre oluşmasına yardımcı olunacak.” dedi.

Bezci, Haymana Güneş Enerjisi Santrali’nin 72 dönüm arazi üzerinde ilk etapta bin kilowatt elektrik (kwe) gücünde kurulduğunu ve önümüzdeki dönemlerde 4 bin kwe gücüne çıkarılmasını amaçladıklarını kaydederek, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak adına güneş enerjisi santrallerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

İLK ETAPTA 1200 EVİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Sistemde 4 bin 600 adet, 250 kilovat tepe noktası (kwp) gücündeki güneş panellerini toprak zemine çakılacak olan sıcak daldırma galvanizli çelik, alüminyum ve paslanmaz çelikten imal edilmiş taşıyıcı konstrüksiyon üzerine yerleştirileceğini anlatan Bezci, “Toplam 1 milyon 100 bin avroya kurulması öngörülen Haymana Güneş Enerjisi yılda 1 milyon 800 bin kilowatt saat (kwh) elektrik enerjisi üretecek. Bu rakam ilk etapta bin 200 evin elektrik enerjisinin güneşten karşılanması anlamına geliyor. Hedefimiz santralin üretime başlamasından kısa süre sonra kapasiteyi arttırarak 5 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak hale gelmek” dedi.

Yeni kurulan 62’nci hükümet programında da yer alan alternatif enerji kaynaklarına Besa Grup olarak özel önem verdiklerini bildiren Bezci, yenilenebilir enerji imkanlarının değerlendirilmesi sonucu hem enerji açığının kapatılmasıyla dışa bağımlılığının azaltılacağını hem de istihdam konusunda da katkıda bulunulacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler