1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hazar Forumu İstanbul`da başladı

Hazar Forumu İstanbul`da başladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve uluslararası ilişkiler gündeminin önemli isimleri üçüncüsü düzenlenen Hazar Forumu’nda buluştu.İstanbul merkezli bir...

Hazar Forumu İstanbul`da başladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve uluslararası ilişkiler gündeminin önemli isimleri üçüncüsü düzenlenen Hazar Forumu’nda buluştu.

İstanbul merkezli bir düşünce kuruluşu olan Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) tarafından ilki geçen yıl İstanbul’da, ikincisi ise geçtiğimiz Eylül ayında New York’ta gerçekleştirilen Hazar Forumu’nun üçüncüsü başladı. Çırağan Sarayı’nda düzenlenen foruma, Avrupa, Türkiye ve Hazar bölgesinden liderler, bakanlar, işadamları ve akademisyenler katılıyor.

Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Genel Sekreteri Haldun Yavaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan forumun ilk gününde gerçekleştirilen oturumda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in mesajları paylaşıldı.

Abdullah Gül mesajında bölgenin enerji açısından taşıdığı öneme değindi ve yapılacak işbirliğinin gerek Türkiye ve bölge ülkeleri gerekse dünya için önem taşıdığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler