1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hazar’ın devlet adamı Erdoğan, en iyi projesi TANAP

Hazar’ın devlet adamı Erdoğan, en iyi projesi TANAP

Enerji Günlüğü - Hazar Forumu'nda yılın devlet adamı ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilirken, yılın projesi ödülü de Trans Anadolu Gaz...

Hazar’ın devlet adamı Erdoğan, en iyi projesi TANAP

Enerji Günlüğü - Hazar Forumu'nda yılın devlet adamı ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilirken, yılın projesi ödülü de Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi TANAP'ın oldu.
Dünyanın dört bir yanından devlet adamları, akademisyenler ve birçok iş adamının katılımıyla gerçekleştirilen Hazar Forumu’nun finalinde Hazar’ın "en"leri belli oldu. Recep Tayyip Erdoğan’a verilen "yılın devlet adamı" ödülünü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hasen Genel Sekreteri Haldun Yavaş’tan aldı.

TANAP, YILIN PROJESİ
Birincisi düzenlenen Hazar Forumu’nda yılın en iyi projesi ödülünü ise Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kazandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev’e ödülleri Hasen Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Ülker ile Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı tarafından verildi.

AKBAR, YILIN SANATÇISI
Gecede, yılın sanatçısı ve yılın sporcusu da ödüllendirildi. 'Hazar sanat ödülü' bölgenin önemli sanat elçisi kabul edilen Anjelika Akbar'a sunuldu. Akbar'ın ödülü, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam tarafından verildi. 'Hazar spor ödülü' de Paralimpik Olimpiyatlarında halter dalında şampiyon olan Nazmiye Muslu'ya Gürcistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mariam Valishvili tarafından takdim edildi. Ayrıca 'Hazar bilim adamı ödülü' ise Kafkas Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından Dr. Svante Cornel'e verildi.

HEDEF, KAZAN-KAZAN 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Hazar bölgesi ile olan ilişkilerimizin en önemli boyutlarından birini enerji alanındaki işbirliği oluşturmaktadır. Hazar havzası zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarıyla Türkiye'nin artan enerji ihtiyacı açısından önem arz ederken bu enerjinin Avrupa’ya taşınmasında da doğal bir köprü oluşturmaktadır. Kazan kazan ilkesini hedef almaktayız" dedi.

ENERJİ YOLLARI ARTIRILMALI
HASEN Genel Sekreteri Haldun Yavaş ise son 20 yılda dünyada çok şey değiştiğini ve Hazar bölgesi dünya sahnesine çıktığını vurguladı. Yavaş, "Maalesef Türk dış politikası beklenen değere gelemedi. Hazar bölgesi ilişkileri acilen geliştirilmelidir. Türkiye’den geçen enerji yolları artırılmalıdır, taşımacılık ve güvenlik alanlarında da stratejik anlaşmalara gerek vardır. Bölge halkının Türkiye’yi ne kadar tanıdığını iyi etüt etmek, bunun için yeniden tanışmaya birbirimizi anlamaya ihtiyaç vardır. Pozitif algının yükselmesi işbirliğini algıyı, turizmi artıracaktır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler