1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Haziran’da 95 enerji projesi teşvik belgesi aldı

Haziran’da 95 enerji projesi teşvik belgesi aldı

Haziran 2021 döneminde 95 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi. Madencilikte ise 33 proje teşvik belgesi aldı. Ayrıca 31 enerji projesinin de tamamlama vizesi yapıldı.

Haziran’da 95 enerji projesi teşvik belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Haziran 2021 döneminde 95 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi. Madencilikte ise 33 proje teşvik belgesi aldı. Ayrıca 31 enerji projesinin de tamamlama vizesi yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2021 yılının Haziran ayında çeşitli sektörlerde toplam 1.036 projenin yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandığını bildirdi. Teşvik verilen projelerden 95’i enerji sektörüne; 33’ü ise madenciliğe yönelik projeler oldu. 

Haziran 2021’de yatırım teşvik belgesi alan projelerin toplam yatırım tutarı ise 16.899.999.755 TL oldu. Yatırım teşvik belgesi alan projeler tamamlandığında toplam 22.195 kişi için yeni istihdam imkânı yaratılmış olacak. 2021 yılının Haziran ayında enerji sektöründe 31 projenin de tamamlama vizesi yapıldı. 

MALKARA ENERJİ’NİN PROJESİ EN BÜYÜK MADEN PROJESİ OLDU

Madencilik sektöründe yatırım teşvik belgesi alan projeler arasında yatırım tutarı en yüksek proje, Malkara Enerji AŞ’ye ait, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesinde gerçekleştirilecek olan, yerli sermayeli, bölgesel öncelikli ve komple yeni yatırım nitelikli, 511.680 ton/yıl üretim kapasiteli linyit madenciliği projesi oldu. Malkara Enerji’nin projesine verilen teşvik paketinde 7 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği; %80 vergi indirimi; %40 yatırıma katkı oranı; faiz desteği ve KDV istisnası bulunuyor. 

YATAĞAN TERMİK’İN PROJESİ EN BÜYÜK ENERJİ PROJESİ

Enerji sektöründe teşvik belgesi verilen projeler arasında yatırım tutarı en yüksek olan proje, 761.920.604 TL ile Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ’nin Muğla, Yatağan’da faaliyette olan 630MW gücündeki Yatağan Termik Santrali’nde gerçekleştireceği, yerli sermayeli, bölgesel öncelikli yatırım nitelikli, modernizasyon projesi oldu. Projeye verilen teşvik paketinde gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, faiz desteği, %80 vergi indirimi ve %40 yatırıma katkı oranı bulunuyor. 

AKMERCAN AŞ’NİN GAZ DAĞITIM PROJESİ İKİNCİ

Yatağan Termiş AŞ’nin projesini; Akmercan Batıkar Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Zonguldak’ta gerçekleştireceği 440.445.000 TL yatırım tutarına sahip, yerli sermayeli, komple yeni yatırım nitelikli, gaz yakıtların dağıtım hizmetleri projesi takip etti. Akmercan AŞ’nin teşvik paketinde sadece KDV istisnası olacak.

ÜÇÜNCÜLÜK ADIYAMAN DOĞALGAZ PROJESİNİN

423.735.000 TL’lik yatırım tutarıyla Akmercan Adıyaman Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait, Adıyaman’da gerçekleştirilecek olan, yerli sermayeli ve komple yeni yatırım nitelikli, 190.000m3/saat kapasiteli, gaz yakıtların dağıtım hizmetleri doğalgaz dağıtım projesi, enerji sektöründe yatırım teşvik belgesi alan yatırım tutarı en yüksek üçüncü proje oldu. Akmercan Adıyaman AŞ’nin teşvik paketinde 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği; 10 yıllık gelir vergisi stopajı desteği; 10 yıllık sigorta primi desteği; %90 vergi indirimi; %50 yatırıma katkı oranı; KDV istisnası ve faiz desteği bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler