1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. HBH Madencilik Silopi’de kömür üretim kapasitesini arttıracak

HBH Madencilik Silopi’de kömür üretim kapasitesini arttıracak

HBH Madencilik Şırnak’ın Silopi ilçesinde işleteceği  kömür madeninin kapasitesini yılda 170 bin ton daha arttırarak 250 bin tona çıkaracak.

HBH Madencilik Silopi’de kömür üretim kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - HBH Madencilik Şırnak’ın Silopi ilçesinde işleteceği  kömür madeninin kapasitesini yılda 170 bin ton daha arttırarak 250 bin tona çıkaracak.

HBH Madencilik Nak. San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından Şırnak İli, Silopi İlçesi, Hassene (Kösreli) Köyü Mevkiinde, 63007 Ruhsat Numaralı 2502073 erişim numaralı alan sınırları içerisinde kömür (asfaltit) ocağı kapasite artışı faaliyeti planlanıyor. 

Yaklaşık 500 bin lira değerindeki proje kapsamında açık ocak işletme yöntemi ile işletilen kömür ocağında mevcut durumda 80.000 ton/yıl izinli üretim kapasitesi bulunan kömür ocağının, üretim kapasitesi 170.000 ton/yıl daha arttırılarak, toplam 250.000 ton/yıla çıkarılacak. Kömür üretimi açık işletme yöntemi ile basamaklar halinde yapılacak.

Sahadan ekskavatör ve patlatma ile çıkarılan malzeme, kepçe ile kamyonlara yüklenerek stok alanına taşınacak oradan satışa sunulacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler