1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hedef Girişim ve İmaj Makina’dan depolama yatırımı

Hedef Girişim ve İmaj Makina’dan depolama yatırımı

Hedef Girişim ve İmaj Makina, enerji depolama çözümleri sunacak. Bu amaçla kurulacak şirket bünyesinde inşa edilecek batarya tesislerinde yılda 1 GWh'lık enerji depolama sistemi üretilmesi planlanıyor.

Hedef Girişim ve İmaj Makina’dan depolama yatırımı

Enerji Günlüğü - Hedef Girişim ve İmaj Makina, enerji depolama çözümleri geliştirmek amacıyla 50 milyon TL sermayeyle yeni bir şirket kuracak. 

Hedef Holding iştiraki Hedef Girişim, günümüz teknolojisinde ihtiyaç duyulan temiz enerjiye gereken desteği vermek, hızla gelişen pazardaki enerji depolama sistemleri ve ekipmanları endüstrisinde yer almak amacıyla yeni bir yatırım kararı aldı. Şirket, İmaj Makina Sanayi A.Ş. ile “Girişim Sermayesi Yatırım Sözleşmesi” imzaladı.  Sözleşme kapsamında, enerji depolama sistemi üretilmesi hedefiyle Norm Yeşil Enerji’nin kurulmasına karar verildi. 

50.000.000 TL sermaye ile kurulacak olan yeni şirketin yüzde 20 hissesi Hedef Girişim’in oldu. Hedef Girişim, Norm Yeşil Enerji’nin kurulması için 10.000.000 TL girişim yatırımı yaptı.

YENİ ŞİRKET BÜNYESİNDE BATARYA TESİSLERİ KURULACAK

Norm Yeşil Enerji bünyesinde inşa edilecek olan batarya (enerji depolama sistemi) üretimi tesislerinde yıllık 1 GWh'lık enerji depolama sistemi üretilmesi planlanıyor. Kurulacak şirket, enerji depolama çözümlerinin entegrasyona dâhil edildiği tesis kurulum hizmetlerini de yürütecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler