1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Henkel Tuzla fabrikasını karbon nötr hale getirdi

Henkel Tuzla fabrikasını karbon nötr hale getirdi

Almanya Düsseldorf merkezli Henkel, İstanbul Tuzla’daki Yapıştırıcı Teknolojileri fabrikasını karbon nötr hale getirdi. 

Henkel Tuzla fabrikasını karbon nötr hale getirdi

Enerji Günlüğü - 2030 yılına kadar Türkiye'deki tüm üretim tesislerini karbon nötr tesislere dönüştürmeyi hedefleyen Alman Henkel, İstanbul Tuzla’daki Yapıştırıcı Teknolojileri fabrikasını karbon nötr hale getirdi. 

Bünyesinde deterjan, boya, parfüm vb. ürünler üreten birçok markayı bulundururan, merkezi Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan çok uluslu şirket Henkel, 2030 yılına kadar global operasyonlarının iklim pozitif olmasını hedefliyor. Şirket bu hedefi için önemli bir adım atarak İstanbul Tuzla’daki ve Hindistan'ın Chennai kentindeki Yapıştırıcı Teknolojileri fabrikalarını karbon nötr hale getirdi.

2030’A KADAR TÜRKİYE’DEKİ TÜM TESİSLERDE KARBON NÖTR HEDEFİ

İstanbul ve Hindistan fabrikaları şirketin Hindistan, Orta Doğu ve Afrika (IMEA) bölgesinde karbon nötr hale gelen tesislerinden ilk ikisi oldu.  

Henkel, 2030 yılına kadar Türkiye'deki tüm üretim tesislerini karbon nötr tesislere dönüştürmeyi, enerjisinin yüzde 100'ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı ve gelişmiş teknolojilerle fosil enerji kaynaklarının kullanımını azaltmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler