1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Henkel’de hedef karbon ayak izini yüzde 75 azaltmak

Henkel’de hedef karbon ayak izini yüzde 75 azaltmak

Enerji Günlüğü – Henkel, üretimde karbon ayak izini 2030 yılına kadar yüzde 75 oranında azaltmak için çalışacak.Henkel hazırladığı sürdürülebilirlik...

Henkel’de hedef karbon ayak izini yüzde 75 azaltmak

Enerji Günlüğü – Henkel, üretimde karbon ayak izini 2030 yılına kadar yüzde 75 oranında azaltmak için çalışacak.

Henkel hazırladığı sürdürülebilirlik raporu ile üretimde karbon ayak izini 2030 yılına kadar yüzde 75 oranında azaltmak istiyor. Ayrıca şirket yine 2030 yılına kadar üretimde kullandığı elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan tedarik etmek için çalışacak.

Henkel İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Kurulu Başkanı Kathrin Menges “2017 yılında, sürdürülebilirlik stratejimizi uygulama ve sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşma konusunda büyük ilerlemeler kaydettik. Birçok uluslararası derecelendirme kuruluşunun başarılarımızı mükemmel derecelerle takdir etmesinden ve Henkel'i sürdürülebilirlik alanında dünyanın lider şirketlerinden biri olarak görmesinden dolayı gurur duyuyoruz.” dedi.  

VERİMLİLİĞİ YÜZDE 75 ARTTIRMAYI PLANLIYOR 

Henkel 2017 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı. Buna göre enerji tüketimi ve CO2 salınımında (bir ton ürün başına) yüzde 24 düşüş sağlandı. Atık hacmi (bir ton ürün başına) yüzde 32 oranında azaldı. Su tüketimi (bir ton ürün başına) yüzde 24 oranında düşürüldü.

İş güvenliği (çalışılan milyon saat başına) yüzde 17 artırıldı. Net satışlar (bir ton ürün başına) yüzde 5 oranında artış gösterdi. Genel olarak, Henkel yaratılan değer ve bunun oluşturduğu çevresel ayak izi arasındaki ilişkiyi, 2010 yılına göre yüzde 43 oranında artırdı. Henkel, 2020 yılına kadar kaynak verimliliğini de yüzde 75 oranında artırmayı planlıyor.

2030'A KADAR YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ

Henkel, Paris İklim Sözleşmesi kapsamında üretimde karbon ayak izini 2030 yılına kadar yüzde 75 oranında azaltmaya odaklanıyor. Henkel öte yandan yine 2030 yılına kadar, üretimde kullandığı elektriğin yüzde 100'ünü yenilenebilir kaynaklardan tedarik etme konusunda çalışıyor. Bu amaç için öncelikli hedef 2020 yılına kadar yüzde 50'lik orana ulaşmak.

50  BİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ELÇİSİ

2017 yılında kaydettikleri ilerlemeyi, çalışanlarının sürdürülebilirliği güçlü bir şekilde sahiplenmelerine borçlu olduklarını söyleyen Kathrin Menges “2012 yılından beri, 50 binin üzerinde çalışanı sürdürülebilirlik elçisi olarak eğiterek Henkel'in bugüne kadarki en büyük eğitim girişimlerinden birini gerçekleştirdik. Öte yandan çalışanlarımıza sadece sürdürülebilirlik konusunda bilgi aktarmakla yetinmek istemiyoruz. Onları, bu bilgiyi sosyal katkı sağlamak adına çalışma arkadaşlarıyla, tedarikçilerle, müşterilerle ve hatta okul çağındaki çocuklarla paylaşmaya teşvik etmek istiyoruz. Bu, sürdürülebilirlik konusunun, her bir çalışanın gündelik faaliyetlerinde daha büyük bir rol oynaması için önemli bir adım” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler