1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Henkel’in tüm ambalajları geri dönüştürülebilir olacak

Henkel’in tüm ambalajları geri dönüştürülebilir olacak

Enerji Günlüğü - 2025 yılına kadar Henkel’in ambalajlarının %100’ü geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir ya da gübreleşebilir olacak. Deterjan,...

Henkel’in tüm ambalajları geri dönüştürülebilir olacak

Enerji Günlüğü - 2025 yılına kadar Henkel’in ambalajlarının %100’ü geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir ya da gübreleşebilir olacak. 

Deterjan, boya, parfüm vb. ürünler üreten birçok markayı bulundururan, merkezi Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan çok uluslu şirket Henkel, “Alliance to End Plastic Waste” (AEPW) (Plastik Atıkları Sona Erdirmek İçin İttifak) organizasyonuna kurucu üye vasfı ile katıldı. 2025 yılına kadar Henkel’in ambalajlarının %100’ü geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir ya da gübreleşebilir* olacak. 

Şirket, aynı zamanda Avrupa’daki tüketim ürünlerinin %35’inde geri dönüştürülmüş plastik kullanmayı hedefliyor. Henkel, ilerlemeyi plastik alanında döngüsel bir değer zincirine yönlendirmek için kapsamlı bir yaklaşım ortaya koyuyor.

Henkel aynı zamanda, müşterilerin ve tüketicilerin plastik gibi kaynakları sorumluluk duygusuyla kullanmaları konusunda farkındalık yaratmak ve onların plastik için kapalı bir döngü yaratmalarına yardımcı olmak amacıyla girişimler sürdürüyor. Bu nedenle Henkel, kendisine 1 milyardan fazla tüketiciye geri dönüşüm konusunda bilgi ulaştırma hedefini koyuyor.

TÜM DEĞER ZİNCİRİ OLARAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMELİ

Henkel CEO’su ve German Chemical Association - VCI (Alman Kimyasal Endüstri Birliği) Başkanı Hans Van Bylen, “Küresel ve endüstriyel bir tüketim ürünleri firması olarak bizler Henkel’de plastik atıkları sona erdirmeye katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu sorun için sürdürülebilir çözümler geliştirmek ancak tedarikçiler, iş ortakları, tüketiciler, diğer organizasyonlar ve hükümetin de dahil olduğu tüm değer zinciri olarak çaba ve ortak çalışma gösterilmesi sonucu mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler