1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Her tesis verimlilik potansiyeli taşır

Her tesis verimlilik potansiyeli taşır

VAT Enerji Genel Müdürü Altuğ Karataş, sanayi tesislerinde verimlilik potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Her tesis verimlilik potansiyeli taşır

Enerji Günlüğü - VAT Enerji Genel Müdürü Altuğ Karataş, sanayi tesislerinde verimlilik potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. 

VAT Enerji Genel Müdürü M. Altuğ Karataş, Antalya Enerex Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı kapsamında düzenlenen Enerex Antalya OSB Oturumu’ndaki konuşmasında, yatırım planlarında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinin odağa alınması gerektiğini söyledi. 

Enerji maliyetlerinin son yıllarda katlanarak arttığını hatırlatan Altuğ Karataş, şöyle konuştu, “200’den fazla etüt ve 100’e yakın uygulanmış projeden elde ettiğimiz verilere göre; enerji verimliliği için yapılması gerekenler şunlardır; farkındalık, ihtiyaç analizi,  etüt, inceleme ve uygulama. Birçoğumuz sunumdan sonra fabrikamızın içinde aslında bir enerji kaynağı olduğunu fark edecek”. 

Karataş sözlerini şöyle sürdürdü, “Ölçmek bilmektir, ölçmüyorsanız bilmiyorsunuz demektir. Verimlilik potansiyellerini aydınlatma sistemleri, elektrik motorları, soğutma sistemleri, basınçlı hava, kazanlar, pompalar, fırınlar ve fanlar olarak sıralayabiliriz. Yenilenebilir enerji ile enerji verimliliği bir numaralı yatırım planıdır”. 

Önceki ve Sonraki Haberler