1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Her yıl 165 milyon varil petrol eşdeğeri enerji tasarruf edebiliriz

Her yıl 165 milyon varil petrol eşdeğeri enerji tasarruf edebiliriz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu,“Türkiye...

Her yıl 165 milyon varil petrol eşdeğeri enerji tasarruf edebiliriz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu,“Türkiye enerji verimliliğiyle ilgili alacağı önlemlerle enerjide her yıl en az 165 milyon varil petrol eşdeğeri tasarruf edebilir” dedi.

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD) 30 Eylül’de “Binalarda Enerji Verimliliği (BEV), Finansman ve Çözüm Fırsatları Semineri”nin açılış konuşmasını yapanEnerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu, ,“Türkiye enerji verimliliğiyle ilgili alacağı önlemlerle enerjide her yıl en az 165 milyon varil petrol eşdeğeri tasarruf edebilir” dedi.

Türkiye’deki enerji sektörünün ana karakteristiklerine değinen Çalıkoğlu şunları söyledi: “Türkiye’de enerji sektörünün ana karakteristikleri Yüksek Talep Artışı, Yüksek İthalat Bağımlılığı ve Yüksek Enerji Yoğunluğu. Enerji verimliliğinde entegre politika ve stratejilere ihtiyaç var. Dolayısıyla; bu konuda geliştirilen politika ve stratejilerin, Bilgi, Finansman ve Mevzuat, Kurallar, Düzenlemeler ve Teknik Standartlar gibi ana sütunlar üzerine oturması gerekiyor. Türkiye enerji verimliliğiyle ilgili alacağı önlemlerle enerjide her yıl en az 165 milyon varil petrol eşdeğeri tasarruf yapabilecek durumda.” Enerji verimliliği konusunda zorunlu uygulamaların olduğunu belirten Çalıkoğlu, bunlar arasında yer alan Enerji Yönetimi, Periyodik Etütler, yeni yapılan binalarda Isı Yalıtımı, Isınmada Bireysel Ölçüm ve Sıcaklık Kontrolü, Merkezi Isıtma Sistemleri gibi uygulamalar konusunda bilgiler verdi.

“Enerji Verimliliğinde Bugüne ve Geleceğe Bakış” adlı bir sunum da yapan Çalıkoğlu, Türkiye’nin yıllık enerji talep artışının 1990 sonrasında yılda yüzde 4,6 arttığını belirtti. Bu rakam, AB’de yıllık yüzde 1,6.

Önceki ve Sonraki Haberler