1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Hera Termal Balıkesir’de jeotermal kaynak arayacak

Hera Termal Balıkesir’de jeotermal kaynak arayacak

Hera Termal, Balıkesir’in Bigadiç ilçesi sınırları içinde turizm ve enerji amaçlı kullanmak üzere bir sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Hera Termal Balıkesir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Hera Termal, Balıkesir’in Bigadiç ilçesi sınırları içinde turizm ve enerji amaçlı kullanmak üzere bir sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Hera Termal Devre Mülk Tarımsal Ürünleri İnşaat Turizm Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Balıkesir ili, Bigadiç ilçesi, Bademli Mahallesi civarında mera alanında jeotermal sondaj faaliyeti planlanıyor. 

Proje kapsamında rotary (dönere çalışan) sondaj sistemi ile bir noktada sondaj kuyusu açılacak. Sondaj öncesi proje alanında envanter taraması, jeoloji, jeokimya, hidrojeokimya, jeofizik çalışmalar yapılarak değerlendirmeleri tamamlandı.

Sondaj çalışmalarının tamamlanması ile beklenen kapasite ve nitelikte kaynak tespit edilmesi halinde gerekli izinlerin alınması ile çıkarılacak kaynak turizm ve enerji amaçlı olarak kullanılabilecek. Testlerin olumsuz olması halinde ise kuyu ağzı betonla kapatılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler