1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Heraeus: Türkiye güneş enerjisinde umut vaadediyor

Heraeus: Türkiye güneş enerjisinde umut vaadediyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi Heraeus PV Başkanı Andreas Liebheit, Türkiye'nin güneş enerjisi pazarında çok umut vaadeden bir ülke olduğunu...

Heraeus: Türkiye güneş enerjisinde umut vaadediyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi Heraeus PV Başkanı Andreas Liebheit, Türkiye'nin güneş enerjisi pazarında çok umut vaadeden bir ülke olduğunu söyledi.

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (Taiwan External Trade Development Council -TAITRA) tarafından düzenlenen Tayvan Güneş Enerjisi Forumu 2015 (2015 Taiwan PV) etkinlikleri kapsamında bir grup gazeteciye bilgi veren Alman Heraeus Materials Technology Shanghai Ltd. şirketi Fotovoltaik Global Çalışma Birimi Başkanı Andreas Liebheit, güneş enerjisi pazarında Türkiye için iyimser olduklarını belirterek, Türkiye'nin oldukça umut vaadeden bir ülke olduğunu ifade etti.

GÜNEŞ ÇOK POLİTİK BİR PİYASA

Güneş sektörünün çok politik bir piyasa olduğunu kaydeden Liebheit, son dönemde AB tarafından Tayvanlı yedi şirkete açılan anti-atlatma davasına göndermede bulunarak, anti-damping davalarıyla boğuşan bir sektör olduğunu da dikkat çekti.

2015 Taiwan PV Fuarı kapsamında bir kaç güzel haberin duyurusunu yaptıklarını ifade eden Liebheit, Tayvan'da yeni kurdukları yapıştırıcı tesisinin açılışını gerçekleştirdiklerini, dünyanın en verimli gümüş yapıştırıcısı üretimini gerçekleştirdiklerini ve Tayvanlı Sunrise Global Solar Energy ile bir katılım ortaklığı geliştirdiklerini ifade etti.

TAYVAN'DA YEREL ÜRETİM YAPACAK

Fuar esnasında, Tayvanlı müşterileri için yerel ön yüzey metalizasyon yapıştırıcı tesisinin açılışını gerçekleştiren Heraeus PV, 1 Kasım'a kadar tesiste üretime başlamayı planlıyor. Liebheit, müşterileri merkezli çalışmaları güçlendirmenin önemine vurgu yaparak, büyüyen Tayvan'ın kendileri için önemli bir pazar olduğunu ve kurulan tesis ile Tayvanlı müşterileriyle daha yakın ilişki içerisinde bulunarak daha iyi hizmet vereceklerini de ifade etti.

DÜNYANIN EN VERİMLİ GÜMÜŞ YAPIŞTIRICISI TANITILDI

Alman şirket fuar kapsamında , dünya rekoru kıran yeni yapıştırıcı ürününün tanıtımını da gerçekleştirdi. SOL9621 serisinin son ürünü olan yapıştırıcı, yüzde 21.7 PERC verimliliği ile dünya rekoru kırıyor.

Ayrıca n-tipi metalizasyon yapıştırıcısının tanıtımını da yapan şirket, son dönemde Tayvan'ın başkenti Taipei'de bir Araştırma Geliştirme Merkezi de açtı.

SUNRİSE İLE ORTAKLIK KURULDU

Güneş enerjisi endüstrisine metalizasyon çözümleri sunan HPV, 13 Ekim tarihinde Tayvanlı Sunrise Global Solar Energy şirketi ile bir katılım ortaklığı yaptığını duyurdu. Anlaşma çerçevesinde iki şirket yüksek verimlikli PERC güneş hücreleri için ön yüz metalizasyon yapıştırıcı formülleri ve araştırma çalışmalarında işbirliği yaparak hücre verimliliklerinde artış sağlayacaklar.

Sabiha KÖTEK - Tayvan/Taipei

Önceki ve Sonraki Haberler