1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. HES`ler için acele kamulaştırma kararları

HES`ler için acele kamulaştırma kararları

Enerji Günlüğü – Elazığ, Bingöl, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Çankırı’da kurulacak olan hidroelektrik santralleri için acele kamulaştırma kararları...

HES`ler için acele kamulaştırma kararları

Enerji Günlüğü – Elazığ, Bingöl, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Çankırı’da kurulacak olan hidroelektrik santralleri için acele kamulaştırma kararları alındı.


Bakanlar Kurulu, Elazığ ve Bingöl il sınırları içerisinde kurulacak Beyhan-I Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların, Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılması kararı aldı.


Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde, Yaşıl Hidroelektrik Santrali ile Narlı Trafo Merkezinden Beslenen Yeni Tesis Edilecek Dağıtım Merkezi arasında kurulacak enerji nakil hattının yapımı amacıyla da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Bir diğer kamulaştırma kararı da, Kastamonu’nun Araç İlçesinde tesis edilecek Samatlar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin yapımı için verildi. Çankırı’nın Orta İlçesinde tesis edilecek Yazı Hidroelektrik Santrali-Orta Dağıtım Merkezi Enerji Nakil Hattının yapımı için de bazı taşınmazların EPRK tarafından acele olarak kamulaştırılması istendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yazısı üzerine alınan karara konu taşınmazların listesi de Resmi Gazete’de yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler