1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. HES`ler ve ENH`ler için yeni kamulaştırmalar

HES`ler ve ENH`ler için yeni kamulaştırmalar

Enerji Günlüğü - Antalya ve Kırklareli'nde kurulacak enerji nakil hatları Ordu ve Erzincan'da inşa edilecek hidroelektrik santralleri için gerekli görülen...

HES`ler ve ENH`ler için yeni kamulaştırmalar

Enerji Günlüğü - Antalya ve Kırklareli'nde kurulacak enerji nakil hatları Ordu ve Erzincan'da inşa edilecek hidroelektrik santralleri için gerekli görülen arazilerin acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulu kararına göre kamulaştırmaya konu projeler şunlar:
Antalya'da Elmalı-Gömbe Enerji Nakil Hattı için bazı taşınmazlar TEDAŞ adına tescil edilmek üzere Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi acele kamulaştırılacak.
Kırklareli Lüleburgaz'da Türkgeldi KÖK-Düğüncübaşı-Oklalı Enerji Nakil Hattı ile Türkgeldi Hayvancılık-Alacaoğlu Enerji Nakil Hattının yapımı için bazı taşınmazlar TEDAŞ adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.
Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde kurulacak Bedirdüzü-2 Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılacak.
Ordu'nun Kabataş ilçesinde kurulacak Kuzey I-II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılacak.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler