1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hesras, Balıkesir’de madeni atık yağ rafine edecek

Hesras, Balıkesir’de madeni atık yağ rafine edecek

Hesras Enerji, Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde atık madeni yağları geri dönüştürerek yılda 35 bin ton madeni yağ üretecek.

Hesras, Balıkesir’de madeni atık yağ rafine edecek

Enerji Günlüğü - Hesras Enerji, 9 milyon TL yatırımla Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan Bandırma OSB içinde Atık Yağ Rafinasyon Tesisi işletecek ve madeni yağ üretecek.

Balıkesir Gönen’de bulunan Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde Hesras Enerji Petrokimya San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından “Atık Yağ Rafinasyon Tesisi ve madeni yağ üretim faaliyeti planlanıyor. 

9 milyon TL değerindeki proje kapsamında atık yağ rafinasyonu yapılacak. Tesis, kurulu haldeki 4 bin metrekarelik kapalı alanda çalışmalarını yürütecek. Tesiste yılda uygun niteliklerde 32 bin ton atık yağ işlenecek. İşleme ardından yılda 22 bin ton geri kazanılmış baz yağları, 10 bin ton dip ürün üretilecek.

Madeni yağ üretimi ise toplam 35 bin ton/yıl olacak. Bu kapsamda 10 bin ton sanayi ve endüstriyel yağlar, 10 bin ton motor yağları, 5 bin ton müstahzarlar ve 10 bin ton dip ürün elde edilecek. Ayrıca 10 bin ton membran üretimi ve 20 bin ton da modifiye bitüm üretimi ile 10 bin ton otomotiv grubunda kullanılacak ürün üretimi yapılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler