1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hestaş Ankara’da kömür üretimini arttıracak

Hestaş Ankara’da kömür üretimini arttıracak

Hestaş Madencilik, Ankara’da işletmekte olduğu kömür ocağında kapasite arttıracak. Ocakta kömür üretimi yılda 500 bin tona çıkarılırken, eleme tesisine kırma ünitesi ile paketleme tesisi ilavesi yapılacak.

Hestaş Ankara’da kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Nallıhan ilçesi içinde Hestaş Madencilik tarafından işletilmekte olan açık kömür ocağında saha artışıyla üretim yılda 300 bin ton arttırılacak.

Hestaş Madencilik Petrol İnş. Har. Tic. A.Ş., Ankara İli, Nallıhan İlçesi sınırları içerisinde bulunan 20063197 numaralı IV. Grup ruhsat sahasında Kömür Ocağı ve Eleme Tesisi işletiyor. Şirket söz konusu sahada, mevcut faaliyet alanını genişletmeyi, üretim miktarını arttırmayı ve eleme tesisine kırma ünitesi ilavesi ile paketleme tesisinin ilavesini planlıyor. 

Yaklaşık 10 milyon TL değerindeki proje kapsamında kömür sahasının 102 hektar arttırılarak 149 hektara çıkarılması planlanıyor. Kömür ocağında tüvenan üretimin de yılda 200 bin tondan 2,5 milyon tona çıkarılması öngörülüyor. Kömür cevheri üretimi ise yılda 500 bin ton olacak. Sahada kömür üretimi; patlatmalı açık işletme yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Saha ve üretim artışına paralel olarak Eleme Tesisi’nin kapasitesi yılda 20 bin tondan 390 bin ton/yıla çıkarılması ve ayrıca Paketleme Tesisi ilavesi de planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler