1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Hez Enerji Aydın’da JES ve GES kuracak

Hez Enerji Aydın’da JES ve GES kuracak

Hez Enerji Aydın’da 24 MW’lık GES ve yardımcı kaynak olarak 1 MW’lık GES kuracak. Ayrıca 10 sondaj kuyusu açarak, jeotermal seracılık faaliyeti de yürütecek. 

Hez Enerji Aydın’da JES ve GES kuracak

Enerji Günlüğü - Hez Enerji, Aydın’ın Germencik ve Söke ilçelerinde 376 milyon TL yatırım yaparak entegre bir jeotermal proje hayata geçirecek.

Hez Enerji İnşaat San. ve Tic. A.Ş., 2009-138 numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı kapsamında entegre bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Proje kapsamında 12 adet derin sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranması, 24 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulması, 2 adet jeotermal seracılık faaliyeti yürütülmesi ve yardımcı kaynak olarak 999 kW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) kurulması planlanıyor. 

376 milyon TL değerindeki proje kapsamında mevcut 2 kuyuya ilaveten açılacak 10 adet derin sondaj kuyularının her biri azami 3.500 m derinlikte olacak ve kuyular sırayla açılacak. Sondajlar neticesinde akışkana/kaynağa ulaşılması durumunda kuyunun kullanım amacı kesinleşecek.

Jeotermal seralarda ise ithal edilmek üzere domates, muz, avakado ve ejder meyvesi gibi katma değeri yüksek ürünler üretilecek. 

Güneş enerjisi santralinde kullanılacak güneş panellerinin herbiri 265 wp gücünde olmak üzere 4356 adet fotovoltaik modülden oluşacak. Ayrıca santralde 6 adet dc toplama panosu ve 33 adet 30 kWe şebeke bağlantılı evirici kullanılacak. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler