1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hibe ile gerçekleştirilen güneş enerjisi projesine ödül

Hibe ile gerçekleştirilen güneş enerjisi projesine ödül

Enerji Günlüğü – Bursa Gürsu Belediyesinin BEBKA’dan aldığı hibe ile gerçekleştirdiği temiz enerji projesi Avrupa Konseyi’nde yılın girişimcilik...

Hibe ile gerçekleştirilen güneş enerjisi projesine ödül

Enerji Günlüğü – Bursa Gürsu Belediyesinin BEBKA’dan aldığı hibe ile gerçekleştirdiği temiz enerji projesi Avrupa Konseyi’nde yılın girişimcilik ödülünü kazandı.

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi’nin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) aldığı hibeyle hayata geçirdiği “Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan bir Gürsu” projesi, Avrupa Konseyi’nde yılın girişimcilik ödülünü kazandı. Kendi ülkelerindeki yarışmada birinci olmuş dünyanın en iyi 58 projesinin 6 ayrı kategoride yarıştığı yarışmada Gürsu Belediyesi, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’ni geride bırakarak “Çevre ve yeşil enerji” alanında şampiyon oldu.

Yenilenebilir enerji projesiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Gürsu Belediyesi, 30 Ocak’tan bu yana ihtiyacı olan elektriğin yüzde 40’ını güneşten karşılıyor. Proje kapsamında hayata geçirilen mobil güneş evi ile diğer tesisleri şuana kadar 5 binin üzerinde ziyaretçiye örnek oldu. Ayrıca proje sayesinde yenilenebilir enerji mevzuatlarındaki eksiklikler de giderilmişti.

Avrupa Konseyi tarafından Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen ödül gecesine Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, proje koordinatörü Hüseyin Özmen ve BEBKA Genel sekreteri Tamer Değirmenci katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Özcü, “Avrupa ülkeleri içerisinde, AB’ye aday Türkiye’nin bir ferdi olarak ülkemizi burada gururla temsil ettik. Temiz çevre ve yenilenebilir enerji dalında Gürsu Belediyesi adına yarıştık ve birinci olduk. Çok mutluyum. Bu, KOSGEB, Bursa Valiliği ve BEBKA ile işbirliği yaparak projeyi geliştiren Gürsu Belediyesi’ndeki ekip arkadaşlarımın bir başarısıdır. Her ne kadar ödülü Gürsu Belediyesi alsa da, düşünce bize ait olsa da, bu ülkemizin bir başarısıdır. Türk Bayrağını, Litvanya’da diğer ülke bayrakları arasında görmek ve neticede birincilik ödülünü almak, beni ülkem adına çok mutlu etti. Umarın bu proje, Türkiye’deki girişimcilere örnek olur. Bu proje, enerjisinin yüzde 70’ini yurtdışından karşılayan ülkemizin dışa bağımlılığını sonlandıracak önemli bir adımın başlangıcıdır. Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Başta ev sahibi Litvanya’nın Ekonomi Bakanı Evaldas Gusdas olmak üzere birçok ülke bakanlarının katıldığı gecede birincilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca komisyonda yarışan her ülke birincilerine de sertifikaları verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler