1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hibrit santrallerde yardımcı kaynak ilerleme raporları da verilecek

Hibrit santrallerde yardımcı kaynak ilerleme raporları da verilecek

EPDK, hibrit santrallere ilişkin ilerleme raporu sunma yükümlülüğü bulunan tüzel kişilerin yetkilendirecekleri kişileri EBİS’te tanımlatmak amacıyla başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı.

Hibrit santrallerde yardımcı kaynak ilerleme raporları da verilecek

Enerji Günlüğü - Hibrit enerji santrallerinde işletmeye geçmemiş yardımcı kaynağa ilişkin yapılan çalışmalar Temmuz’dan itibaren rapor olarak ayrıca sunulacak.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), Birden çok kaynaklı elektrik üretim tesislerinin yardımcı kaynak üniteleri için sunulması gereken ilerleme raporlarına ilişkin duyuru yayınladı.

Duyuruda, hibrit santraller için üretim lisansı alan tüzel kişilerin lisanslarına dercedilen tesis toplam kurulu gücünün tamamının kabulü yapılana kadar gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında her yılın Temmuz ve Ocak aylarında sırasıyla yılın ilk ve ikinci yarısındaki gerçekleşmeleri bildirmekle yükümlü oldukları belirtildi. Birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisi kurulması kapsamında lisans tadili gerçekleştirilen ve yardımcı kaynağa dayalı üniteleri tamamen işletmeye geçmemiş üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin de Temmuz 2022 döneminden başlamak üzere, tamamen işletmeye geçmemiş yardımcı kaynak üniteleri için ilerleme raporu bildiriminde bulunmalarına karar verildiği belirtildi.

Duyuruda, “Bu bağlamda, birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisleri için lisanslara dercedilen ana kaynak ve yardımcı kaynak kurulu güçlerinin tamamının kabulü yapılana kadar ana kaynak ve yardımcı kaynak üniteleri için ilerleme raporu bildirim yükümlülükleri Enerji Piyasası Bildirim Sisteminde (EBİS) ayrı ayrı tanımlanacak ve ilgili tüzel kişiler bu bildirimleri ayrı ayrı sunacaktır. Bu çerçevede; ilerleme raporu sunma yükümlülüğü bulunan tüzel kişilerin, lisans sahibi adına elektronik/mobil imza ile bildirim yapma konusunda yetkilendirecekleri kişileri EBİS’te tanımlatmak amacıyla Kurumumuza başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bildirim yetkilisi tanımlatmak amacıyla yapılacak başvuruya ilişkin Kurumumuz internet sayfasında “Bildirim Sistemi>Bildirim Sistemine Giriş>Lisans sahiplerinin Yapması Gereken İşlemler” sekmesi altında yer alan bilgilerin incelenmesi ve bu sekmede yer alan Bildirim Sistemi Yetkilisi Tanımlanmasına ilişkin Dilekçe Örneğinin doldurularak yetkilendirilmiş kişilere ilişkin belgelerin, Kurumumuz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına ibraz edilmesi gerekmektedir” denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler