1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hibrit tesislerde yerli aksam desteği için liste değişmedi

Hibrit tesislerde yerli aksam desteği için liste değişmedi

Yerli Aksam Destek Fiyatı (YADF) uygulamasından yararlanabilecek birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisleri ile destekleyici kaynaklı elektrik üretim tesislerinde kullanılması gereken yerli ekipmanlar açıklandı.

Hibrit tesislerde yerli aksam desteği için liste değişmedi

Enerji Günlüğü - Yerli aksam desteğinden yararlanacak güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve biyokütle santralleri ile destekleyici kaynaklı elektrik üretim tesislerinde kullanılması gereken aksam/bütünleştirici parça listesi yayınlandı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, Yerli Aksam Destek Fiyatı (YADF) uygulamasından yararlanabilecek hibrit santrallerde kullanılması gereken aksam/bütünleştirici parça listesini yayımladı.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisleri ile destekleyici kaynaklı elektrik üretim tesislerinde kullanılması gereken bu ekipman listesinde bir önceki yıla göre herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Yerli Aksam Yönetmeliği, sekizinci maddesinin yedinci fıkrası kapsamında, birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisleri ile destekleyici kaynaklı elektrik üretim tesislerinde ana kaynak bazında ve ana kaynağın faydalanma süresince Yerli Aksam Destek Fiyatı (YADF) uygulanıyor.

Bu tesislerde, ana kaynak dışındaki yardımcı kaynak için, asgari geçmiş dönemlerde YADF’den faydalanılan aksam/bütünleştirici parçalar veya bu aksam/bütünleştirici parçalar için en az %70 YMB YKO’ya ve SUB’a sahip aksamlar kullanılıyor. İlgili madde gereği de YADF’ten faydalanılan aksam/bütünleştirici parçalar Bakanlık tarafından her takvim yılı başında ilan ediliyor.

YADF uygulamasından yararlanacak aksam/bütünleştirici parça listesine buradan ulaşılabilir. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler