1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hidrojen yakıt hücreli otomobiller yaygınlaşacak

Hidrojen yakıt hücreli otomobiller yaygınlaşacak

Enerji Günlüğü - Enerji geçişinde hidrojen kullanımını hızlandırmak, özellikle de hidrojen yakıtlı otomobilleri yaygınlaştırmak için Toyota öncülüğünde...

Hidrojen yakıt hücreli otomobiller yaygınlaşacak

Enerji Günlüğü - Enerji geçişinde hidrojen kullanımını hızlandırmak, özellikle de hidrojen yakıtlı otomobilleri yaygınlaştırmak için Toyota öncülüğünde Hidrojen Konseyi kuruldu.

Ulaşım sektöründen düşük karbolu bir topluma geçmede önemli bir adım geldi. Geçtiğimiz yıl tanıttığı hidrojen yakıtlı Mirai ile otomobil dünyasında büyük ses getirmeyi başaran Japon otomobil üreticisi Toyota, bu teknolojinin kısa zamanda yaygınlaşması için otomobil üreticisi, taşımacılık ve enerji sektöründen 13 büyük firmanın katıldığı Hidrojen Konseyi'ni kurdu.

Yeni kurulan konsey politikacılardan, iş alanındaki şirketlere, uluslararası ajanslara ve sivil toplum örgütlerine kadar birçok kilit noktada hedeflere ulaşmak için hidrojenin önemini tüm platformlarda anlatacak. Temiz geleceğin enerjisi olarak görülen hidrojen yakıtlı otomobillerin yaygınlaşması yanında hidrojen çoklu endüstrilerde ve tüm değer zincirinde hidrojenin yaygınlaştırılması için oluşturulan Hidrojen Konseyi'nde yer alan üyeler, dünya çapında toplamda 1.07 trilyon geliri ve 1.72 milyon çalışanı temsil ediyor.

Hidrojen Konseyi, aynı zamanda hidrojen ve yakıt hücreli araç sektörünü geliştirmek için yatırımların hızlandırılmasını sağlayacak. Bu yatırımların şu anda toplam değerinin yılda 1.4 milyar Euro olacağı tahmin ediliyor. 

Kullanımı sırasında herhangi bir CO2 emisyonu salınımı gerçekleştirmediği için temiz ve düşük karbonlu enerjiye geçişte önemli bir konumda yer alan hidrojen yakıt hücreli otomobiller, Toyota'nın öncelikleri arasında yer alıyor. Toyota, yeni konseyle birlikte, 2050 yılına kadar kendi serisindeki karbondioksit emisyonlarının yüzde 90'ını azaltmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler