1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hidrojen yakıt hücresinde BASF-Advent işbirliği

Hidrojen yakıt hücresinde BASF-Advent işbirliği

Alman BASF Çevresel Katalizör ve Metal Çözümleri ve ABD li Advent Teknoloji, yakıt hücreleri için tedarik zinciri oluşturma ve su elektrolizi alanında anlaşma imzaladı.

Hidrojen yakıt hücresinde BASF-Advent işbirliği

Enerji Günlüğü- BASF Çevresel Katalizör ve Metal Çözümleri, yakıt hücreleri için membran ve katalizör teknolojisi geliştirme konusunda uzmanlığa sahip. Öte yandan Advent, HT-PEM yakıt hücresi sistemlerinin en büyük üreticilerinden.

BASF Başkan Yardımcısı Tim Ingle anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada   "Değerli metal hizmetleri, katalizörler, bileşenler ve geri dönüşüm dahil olmak üzere yeşil hidrojen teknolojileri için tedarik zinciri oluşturmaya kararlıyız. Advent ile uzun süredir devam eden işbirliğimizi genişletmek, hem HT-PEM yakıt hücresi pazarında büyümemize  hem de Avrupa'nın hidrojen endüstriyel dönüşüm  liderliğine yardımcı olacak "ifadesini kullandı.

Advent CEO'su Dr. Vasilis Gregoriou ise   "Advent ekibi, dünya standartlarında bir katalizör ve membran lideri olan BASF ile işbirliğini daha da güçlendirmekten heyecan duyuyor. Bu ortaklık, Advent'in yakıt hücresi  sistemlerindeki uzmanlığı ile BASF'ın katalizör ve membran geliştirme konusundaki uzmanlığını birleştirilmesini sağlayarak yakıt hücresi endüstrisinde inovasyonu teşvik edecek güçlü bir sinerji yaratacaktır.” şeklinde konuştu .

Önceki ve Sonraki Haberler