1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hidrojene teşvik artmalı

Hidrojene teşvik artmalı

Dünya çapında 320 milyar avroluk hidrojen projesi açıklandı. Ancak sadece yüzde onu yatırım aşamasında

Hidrojene  teşvik artmalı

Enerji Günlüğü- Hidrojen Konseyi’nin yaptığı araştırmaya göre dünya çapında 320 milyar avro yatırım gerektiren 1000’den fazla proje açıklandı. Ancak, bu projelerin sadece yüzde 10’u son yatırım kararı aşamasına geldi. Rapora göre yatırımların hızlanması için teşviklerin artması gerekiyor.

Hidrojen konseyinin bulduğu 1046 projenin üçte ikisi temiz hidrojen üretimine odaklı. Projelerin senelik 25 milyon ton yeşil hidrojen ve 13 milyon ton düşük karbonlu hidrojen üretimi sağlaması planlanıyor. Dünya çapında günümüze kadar toplam 60 bin ton yeşil hidrojen ve 740 bin ton düşük karbonlu hidrojen üretildiği düşünülürse, bu projeler tamamlanmaları halinde dünya hidrojen kapasitesinde ciddi bir artış sağlayabilir.

Hidrojen Konseyi (Hydrogen Council)  küresel çapta enerji, ulaşım, endüstri ve yatırım şirketlerinin  CEO'larının yönlendirdiği bir girişimdir. Hidrojen Konseyi'nin ana hedefleri hidrojen ve yakıt hücresi sektörlerinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine yönelik önemli yatırımları hızlandırmak ve hidrojen teşviği için çalışmalar yapmaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler