1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hidrojenli araçlar karbon salımını önlemede elektriğin gerisinde

Hidrojenli araçlar karbon salımını önlemede elektriğin gerisinde

Almanya’da yapılmış bir araştırmaya göre, hidrojen kullanımı diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre bazı sektörlerde karbon salımını önlemede daha düşük etki sağlıyor.

Hidrojenli araçlar  karbon salımını önlemede elektriğin gerisinde

Enerji Günlüğü-Almanya’da yapılan bir araştırma yenilenebilir enerji kaynaklarının direkt kullanımında sağladıkları karbon salımı düşüş seviyesi ile yeşil hidrojene dönüştürülüp kullanıldığındaki düşüş seviyesini farklı alanlarda kıyasladı. Araştırmadaki düşüş seviyeleri, fosil yakıtlarının karbon salımı taban alınarak hesaplandı. 

Örneğin, doğal gaz yerine ısı pompası ile ısınma sağlamak her 1 MWh (megavat saat) enerji için 602 kg karbon salımı önlerken, yeşil hidrojen kullanmak 129 kg karbon salımı önledi. Arabalarda ise elektrikli araçlar MWh başına 833 kg karbon salımı önlerken yeşil hidrojen ise 277 kg karbon salımı önledi. Bu verilerin aksine çelik sektöründe yeşil hidrojen MWh başına 580 kg salımı önleyerek en çevre dostu opsiyon oldu. Ancak endüstriyel kazanlarda ise ısı pompaları, yeşil hidrojene göre 4 kat daha fazla salınım engelledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler