1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Highview’in yenilikçi depolama sistemi LAES dikkat çekiyor

Highview’in yenilikçi depolama sistemi LAES dikkat çekiyor

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli Highview Power, geliştirdiği gazların kriyojenik sıvı formda kolayca depolanmasını sağlayan hava sıvılaşması...

Highview’in yenilikçi depolama sistemi LAES dikkat çekiyor

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli Highview Power, geliştirdiği gazların kriyojenik sıvı formda kolayca depolanmasını sağlayan hava sıvılaşması prensibine dayalı depolama sistemi ve tesisi ile iki önemli ödülün finalistleri arasında yer aldı.

Bu yılın başlarında, uzun süreli enerji depolama çözümleri sunan Highview Power dünyanın ilk şebeke ölçekli Sıvı Hava Enerjisi Depolama (LAES) tesisini tanıttı. O zamandan beri, enerji depolama aracı olarak soğutmalı hava kullanan yenilikçi sistem, enerji sektörü içende yılın en iyi projelerinden ve / veya teknolojilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Highview Power, bugün yüksek profilli iki ödülün finalist olduğunu açıkladı. Şirketin özel Sıvı Hava Enerji Depolama (LAES) teknolojisi, temiz enerji inovasyon kategorisinde Yeşil Enerji Ödülleri'ne aday gösterilen beş teknolojiden biri olurken, Manchester yakınlarındaki Viridor Pilsworth sahasındaki 5 MW kapasiteli LAES tesisi, IET İnovasyon Ödülleri için elektrik ve enerji kategorisinin yedi finalistinden biri oldu.

Highview Power'ın tescilli LAES teknolojisi, gazların kriyojenik sıvı formda kolayca depolanmasını sağlayan hava sıvılaşması prensibine dayanıyor. Depolanan sıvı gaz olarak sevkedilirken 700 kat genişliyor. Bu sayede Highview’in sistemi, lityum iyon akülerin yarı fiyatına, yer kısıtlaması olmaksızın ve proseste sıfır emisyonla, saatlik değil günlerce yetecek enerji depolayabiliyor.

Küresel enerji depolama pazarının 2030 yılına kadar toplam 125 gigawatt / 305 gigawatt-saate ulaşması ve Birleşik Krallık'ın bu pazarın önde gelen ülkelerinden biri olması bekleniyor.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler