1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan 69 petrol ve doğalgaz sahasını ihale edecek

Hindistan 69 petrol ve doğalgaz sahasını ihale edecek

Enerji Günlüğü -Hindistan kamu enerji şirketleri ONGC ve Oil India'ya ait 69 marjinal petrol ve doğalgaz sahasını ihale edecek.Hindistan Hükümeti dünyaptığı...

Hindistan 69 petrol ve doğalgaz sahasını ihale edecek

Enerji Günlüğü -Hindistan kamu enerji şirketleri ONGC ve Oil India'ya ait 69 marjinal petrol ve doğalgaz sahasını ihale edecek.

Hindistan Hükümeti dünyaptığı açıklamayla, Hindistan kamu enerji şirketleri ONGC ve Oil India'ya ait 69 marjinal petrol ve doğalgaz sahasında geliştirme çalışmaları için ihale edileceğini duyurdu.

Açıklamada, şu ana kadar sahanın izole edilmiş olması, düşük rezerv oranı, yüksek çalışma maliyetleri ve teknolojik sorunlar gibi çeşitli nedenlerle işletilemeyen sahaların politika değişikliği ile işletilmesinin beklendiği belirtildi.

SAHA İÇİN ÖNEMLİ KOLAYLIKLAR SAĞLANDI

Hindistan hükümeti sahalardaki çalışmaları cazip hale getirmek için anlaşmada bazı değişikliklere gitti. Daha önce kardan pay alan devlet artık petrol ve gazın satışından elde edilen brüt gelirden pay alacak. Ayrıca, ihaleyi kazanan firma sahadaki sadece bir üründe değil, tüm hidrokarbonlar üzerinde hak sahibi olacak ve her biri için ayrı ayrı lisans alması gerekmeyecek.

İhaleyi kazanan şirketler ayrıca doğalgazı resmi fiyattan değil piyasa fiyatından satabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler