1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan ABD’de ham petrol depolayacak

Hindistan ABD’de ham petrol depolayacak

Düşen petrol fiyatlarından yararlanmak isteyen Hindistan stratejik petrol rezervlerini arttırmak amacıyla ABD’de ham petrol depolamak için görüşmeler yürütüyor.

Hindistan ABD’de ham petrol depolayacak

Enerji Günlüğü - Düşen petrol fiyatlarından yararlanmak isteyen Hindistan stratejik petrol rezervlerini arttırmak amacıyla ABD’de ham petrol depolamak için görüşmeler yürütüyor.

Hindistan, Covid-19 salgını ile düşen petrol fiyatlarını fırsat bilerek olağanüstü durumlara karşı tuttuğu stratejik petrol rezervlerini arttırmak için çalışmalar yürütüyor. Hindistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı Dharmendra Pradhan, Hindistan ve ABD'nin stratejik petrol rezervi geliştirmede işbirliği yapacağını ve bunun için bir Mutabakat Zaptı imzaladığını duyurdu. Bakan ayrıca iki ülkenin Hindistan'ın petrol stokunu artırmak amacıyla ABD’de ham petrol depolamak için ileri düzeyde görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. 

Pradhan anlaşmanın pandemi etkisiyle petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası ABD’nin teklifi üzerine imzaladıklarını ifade etti. Çok yakında hükümetin somut bir yol haritası oluşturarak öneri sunacağını kaydeden Pradhan, yol haritasının Yeni Delhi'nin Hindistan'ın gereksinimi için bir Amerikan depolama tesisine yatırımını da içerebileceğini sözlerine ekledi.

Hindistan düşük petrol fiyatlarından yararlanmak için hem ülke içinde hem de ülke dışında stratejik petrol rezervlerini arttırmayı planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler