1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hindistan elektrik dağıtım şirketlerine kredi desteği verecek

Hindistan elektrik dağıtım şirketlerine kredi desteği verecek

Hindistan hükümeti, devlet tarafından işletilen enerji finans şirketleri aracılığıyla koronavirüs krizinden etkilenen elektrik dağıtım şirketlerine 11.95 milyar dolar kredi sağlayacak.

Hindistan elektrik dağıtım şirketlerine kredi desteği verecek

Enerji Günlüğü - Hindistan hükümeti, devlet tarafından işletilen enerji finans şirketleri aracılığıyla koronavirüs krizinden etkilenen elektrik dağıtım şirketlerine 11.95 milyar dolar kredi sağlayacak.

Dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olan Hindistan'da hükümet, Başbakan Narendra Modi'nin açıkladığı 265 milyar dolar değerinde (20 trilyon rupi) mali ve parasal teşvik paketi kapsamında, virüs salgınının neden olduğu ekonomik hasarla mücadele için küçük işletmeler, gölge bankacılık kurumları ve enerji dağıtım şirketleri için yaklaşık 60 milyar dolar kredi garantisi sunacak. Bunun 11.95 milyar dolarlık (900 milyar rupi) kısmı ise enerji dağıtım şirketlerine sunulacak. 

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, hükümetin devlet tarafından işletilen enerji finans şirketleri aracılığıyla enerji dağıtım şirketlerine 11.95 milyar dolar (900 milyar rupi) kredi sağlayacağını açıkladı. Sitharaman ayrıca 60 milyar dolar kredi desteği ile Ekim ayına kadar 4,5 milyon işletmeye destek olmayı hedeflediklerini söyledi.

Modi hükümeti, bu harcama planının yanı sıra yeni yatırımlar için vergi muafiyetleri ve yabancı yatırımcılar için teşvikler tasarlayarak son kırk yıldaki ilk tam yıllık daralmasına giden Hindistan ekonomisini canlandırmak istiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler