1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hindistan havayı kirleten kömür santrallerini kapatmadı

Hindistan havayı kirleten kömür santrallerini kapatmadı

Hindistan’da emisyon düşürecek ekipmanın kurulması için yılbaşına kadar süre verilen kömür santrallerinden, Yeni Delhi çevresindeki bu kurulumları yapmayan santrallerin hala üretimlerine devam ettikleri kaydedildi. 

Hindistan havayı kirleten kömür santrallerini kapatmadı

Enerji Günlüğü - Hindistan’da emisyon düşürecek ekipmanın kurulması için yılbaşına kadar süre verilen kömür santrallerinden, Yeni Delhi çevresindeki bu kurulumları yapmayan santrallerin hala üretimlerine devam ettikleri kaydedildi. 

Hindistan'da yetkililerin yıl sonuna kadar emisyon düşürecek ekipmanın kurulmaması durumunda kapatılacağını açıklamalarına rağmen, Yeni Delhi çevresinde faaliyet gösteren kömürlü elektrik santrallerinin çalıştığı bildirildi. 

Yeni Delhi çevresindeki 2019'un sonuna kadar kapatılmayla karşı karşıya olan elektrik santrallerini işleten üç üst düzey yönetici, kiti kurmamış olan santralleri çalıştırmaya devam edip edemeyeceklerine dair bir bildirim almadıklarını söyledi. 

YETKİLİLERİN DÜŞÜNCELİ DAVRANACAKLARINDAN EMİNİZ

Başkent çevresinde 11 elektrik santralinden sadece birinin ekipman kurduğu ifade edildi. Vedanta ve Larsen & Toubro Ltd gibi özel şirketler, filtre takılması için yeni bir son tarih belirlenmesi gerektiğini savunurken Vedanta, yetkililerin "düşünceli" davranacaklarından emin olduğunu belirtti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler