1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hindistan, kömürünü gazlaştırmaya hazırlanıyor

Hindistan, kömürünü gazlaştırmaya hazırlanıyor

Hindistan Hükümeti, kömür gazlaştırma projelerini teşvik etmeye karar verdi. İlk proje, ihaleler dahil 2024 yılı ilk altı ayı içinde başlayacak ve 2028-29'da üretime başlayacak.

Hindistan, kömürünü gazlaştırmaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük kömür rezervlerinden birine sahip olan Hindistan’da hükümet, doğal gaz ve LPG ithalatını azaltmak amacıyla kömür gazlaştırma projelerini teşvik edecek. 

Başbakan Narendra Modi başkanlığında toplanan Hindistan Birlik Kabinesi, iç tüketimde kullanılan doğal gaz ve LPG ithalatını azaltmaya yönelik kömür gazlaştırma projeleri hakkında önemli bir karar aldı. Hindistan şu anda gübre için 12 milyon ton/yıl doğalgaz ve iç tüketim için 28 milyon ton/yıl LPG ithal ediyor. Bu nedenle Hükümet kömür gazlaştırma projelerini teşvik etmeye karar verdi. İlk proje, ihaleler dahil 2024 yılı ilk altı ayı içinde başlayacak ve 2028-29'da üretime başlayacak.

HÜKÜMETTEN DESTEK

Hint kömürünün yüksek kül içeriği ve sınırlı teknolojiye sahip olması nedeniyle, Bakanlık Hükümetten finansman desteği istedi ve Başbakan, Kabine toplantısında proje için 8.500 milyar Hindistan Rupisi finansa onay verdi. Bu miktarın 4.050 milyar rupisi bu proje için oluşturulan iki ortak girişim için kullanılacak.

“KÖMÜRÜMÜZÜN YARISI BİLE 125 YILLIK İHTİYACI KARŞILAR”

Hindistan Kömür ve Maden Bakanı Pralhad Joshi, Hindistan'ın dünyanın en büyük kömür rezervlerinden birine sahip olduğunu belirterek, “Yarısını bile çıkarsak ülkenin 125 yıllık ihtiyacını karşılar” dedi. Hindistan’da ocaklardan çıkarılan kömürün %80’i elektrik üretimi için kullanılıyor.

Hindistan'ın mevcut keşifler dışında 361 milyar ton kanıtlanmış kömür rezervi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler