1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Hindistan nükleer enerji kapasitesini arttıracak

Hindistan nükleer enerji kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Hindistan nükleer enerji kapasitesini 10 yılda 3 kat arttırmayı planlıyor.Hindistan Başbakanı Narendra Modi, BARC'da Dhruva reaktörünü...

Hindistan nükleer enerji kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Hindistan nükleer enerji kapasitesini 10 yılda 3 kat arttırmayı planlıyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, BARC'da Dhruva reaktörünü ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hindistan’ın şu anda 5.780 MW olan nükleer enerji kapasitesini 2023-2024'e kadar üç katına çıkarılması hedefini yakalayacağına inancını dile getirdi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, BARC'da Dhruva reaktörünü ziyaretinde bilim insanları ile biraraya geldi. Hindistan'ın 3 aşamalı nükleer programını hayata geçirmedeki başarıları için bilim insanlarını tebrik eden Modi, nükleer enerji kapasitesinin 5.780 MW olan şu anki düzeyinin 2023-2024'e kadar 3 katına çıkarılması hedefinin yakalanacağına inandığını söyledi.

Hindistan 2020 yılına kadar 14.600 MW nükleer kapasiteye sahip olmayı ve 2050 yılına kadar elektrik ihtiyacının % 25’ini nükleerden karşılamayı hedefliyor.

34 yıldır nükleer santral ve materyal ticareti yasağı uygulanan Hindistan, nükleer tekonolojide dünya lideri olma vizyonuna sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler