1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan Rus petrolü alımını arttıracak

Hindistan Rus petrolü alımını arttıracak

Hintli kamu şirketi ONGC'nin Rusya'nın Uzak Doğu terminallerinden alacağı 700 bin varil ham petrolü taşıtacak tanker bulmakta zorlandığı kaydediliyor.

Hindistan Rus petrolü alımını arttıracak

Enerji Günlüğü - Hindistan’dan 3 rafinerinin Rusya’dan ayda 16 milyon ton ham petrol almaya hazırlandıkları kaydedildi. 

Konuya yakın kaynakların bildirdiğine göre, Rus petrolünün hali hazırda en büyük müşterilerinden olan Hindistan’da faaliyette olan 3 rafineri Rusya’dan ayda 16 milyon ton ham petrol almaya hazırlanıyorlar. Hindistan'daki rafineriler tarafından Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalinden bu yana en az 40 milyon varil Rus petrolü için sipariş verdikleri hesaplanıyor.

Öte yandan Hindistan'da devlet enerji şirketi ONGC'nin Rusya'nın Uzak Doğu terminallerinden alacağı 700 bin varil ham petrolü taşıtacak tanker bulmakta zorlandığı öne sürüldü.  

Kaynaklar, Sokol olarak bilinen kalitede Rus petrolünün çıkarıldığı Shakhalin 1 sahasında yüzde 20 payı olan ONGC'nin Rusya'nın De-Kastri terminalinde yükleme yapacak tanker bulamadığını, petrolün taşınması için Rus devlet şirketi Sovcomflot SCF'nin tankerlerine güvendiği ifade ediyor. De-Kastri'den petrol taşınmasında SCF'nin yanı sıra Güney Kore'nin buzkıran özellikli tankerleri kullanıyor.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler