1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan Rus petrolü alımını arttırdı

Hindistan Rus petrolü alımını arttırdı

Hindistan’ın petrol ithalatında OPEC’in payı ucuz Rus petrolü nedeniyle ilk kez yüzde 50’nin altına düştü. 

Hindistan Rus petrolü alımını arttırdı

Enerji Günlüğü - OPEC petrolünün Hindistan'ın ham petrol ithalatındaki yıllık payı 2023'te şimdiye kadarki en düşük seviyesine geriledi. İndirimli Rus petrolünün payı ise tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Dünyanın üçüncü büyük petrol ithalatçısı ve tüketicisi olan Hindistan, navlun maliyetlerini düşürmek için petrol ihtiyacının çoğunu uzun süredir yakınlardaki Orta Doğu ülkelerinden karşılıyor. Ticaret ve sanayi kaynaklarından elde edilen veriler, geçen yıl Hindistan'ın ilk kez Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinden, üye olmayanlardan olduğu kadar neredeyse eşit miktarda petrol ithal ettiğini gösteriyor.

Hindistan 2023'te bir önceki yıla göre %2 artışla günde ortalama 4,65 milyon varil petrol ithal etti. OPEC'in Hindistan'ın ham petrol ithalatındaki payı, bir önceki yılki %64,5'e kıyasla bu mali yılın ilk dokuz ayında Nisan ayından itibaren yaklaşık %49,6'ya düştü.

RUSYA’DAN İTHALAT YARIDAN FAZLA ARTTI

Verilere göre, Rus petrolü ithalatı günde 1,66 milyon varil ile Hindistan'ın 2023'teki toplam ham petrl alımlarının yaklaşık %36'sını oluşturdu. 2022 yılında Hindistan, günde ortalama 651.800 varil Rus petrolü ithal etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler