1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan Rus petrolüne indirim istiyor

Hindistan Rus petrolüne indirim istiyor

Rus petrolünde indirim isteyen Hindistan, petrolü varil başına 70 dolardan az bir fiyata satın almayı planlıyor.

Hindistan Rus petrolüne indirim istiyor

Enerji Günlüğü - Rusya'dan ham petrol alımlarını Ukrayna işgali ardından arttıran Hindistan, Rus petrolünde risklerden dolayı indirim istiyor.

ABD ve Avrupa'da yasaklanmaya hazırlanan Rus petrolü, Hindistan için petrolü ucuza alma fırsatı yarattı. Rusya’dan petrol alımını Ukrayna işgali ardından arttıran Hindistan, şimdi de ciddi bir indirim talep ediyor. Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Rus petrolünün varil fiyatına 70 dolardan daha az ödemeyi öneren Hindistan’ın bu talebin kabul edilmesi halinde ülkedeki rafinerilerin ayda 15 milyon varil Rus petrolü satın alabilecekleri kaydediliyor.

HİNDİSTAN KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ 

Ukrayna'daki savaşın patlak vermesinden bu yana, Hindistan'ın ABD ve Avrupa'da yasaklanmaya hazırlanan Rus petrolüne adeta hücum ettiği ortaya çıktı. Brent petrolün 105 dolardan satıldığı zamanlarda, varil başına 30 dolar veya daha fazla indirimler elde eden Hindistan'ın, Rusya'dan petrol ithalatının 2022 Mart ayında günde yaklaşık 300 bin varile, Nisan ayında ise günde 700 bin varile kadar yükseldiği belirtildi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler