1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hindistan Türkmen gazına ulaşmanın yollarını araştırıyor

Hindistan Türkmen gazına ulaşmanın yollarını araştırıyor

Enerji Günlüğü - Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İran üzerinden Türkmen gazına ulaşmak için çözüm yollarını araştırdıklarını belirtti.Türkmenistan'da...

Hindistan Türkmen gazına ulaşmanın yollarını araştırıyor

Enerji Günlüğü - Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İran üzerinden Türkmen gazına ulaşmak için çözüm yollarını araştırdıklarını belirtti.

Türkmenistan'da resmi temaslarda bulunan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, resmi görüşmelerden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşarak Türkmenistan doğalgazına talip olduklarını açıkladı.

Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) projesine önemli ölçüde destek verdiklerini söyleyen Modi, Türkmen gazını Afganistan üzerinden Hindistan ve Pakistan'a taşıyacak TAPİ projesinin bölgesel işbirliğini daha da güçlendireceğini vurguladı.

TÜRKMEN ENERJİ SEKTÖRÜNE YATIRIM YAPMAK İSTİYOR

Modi, Türkmenistan'da enerji sektöründe yatırım yapmak için araştırma yaptıklarını kaydederek, Türkmenistan'ın enerji kaynaklarının, gübre ve diğer ürünlerini Hindistan pazarında görmek istediklerini ve İran üzerinden Türkmenistan'a rahat ulaşabileceklerini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler