1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan ve Rusya ticari ve askeri ilişkilerini güçlendiriyor

Hindistan ve Rusya ticari ve askeri ilişkilerini güçlendiriyor

Hindistan ve Rusya, çelik, gemi yapımı, kömür ve enerji anlaşmalarını da içeren 28 yatırım anlaşması imzaladı.

Hindistan ve Rusya ticari ve askeri ilişkilerini güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Hindistan ve Rusya, çelik, gemi yapımı, kömür ve enerji anlaşmalarını da içeren 28 yatırım anlaşması imzaladı.

Rusya ve Hindistan, askeri ve ticari ilişkilerini güçlendiriyor. askeri teknik işbirliği anlaşmasını 10 yıl daha uzatan iki ülke, 2025 yılına kadar yıllık ticareti 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Bu hedef kapsamında bir dizi anlaşma imzalandı. Hindistan Dışişleri Bakanı Harsh Vardhan Shringla, Hindistan ve Rusya'nın dün çelik, gemi yapımı, kömür ve enerji anlaşmalarını da içeren 28 yatırım anlaşması imzaladığını açıkladı. 

RUSYA HİNDİSTAN’A PETROL VE KÖMÜR TEDARİK EDECEK

Rus petrol şirketi Rosneft, Indian Oil ile 2022 yılının sonuna kadar Hindistan'a 2 milyon tona kadar petrol tedarik etmek için bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

İki ülke ayrıca, çelik üretimini desteklemek için Hindistan'a kesintisiz bir kömür tedariki sağlaması için bir mutabakat zaptı imzaladı.

YATIRIMLAR 4 YILDA 50 MİLYAR DOLARA ÇIKARILACAK

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Yeni Delhi’de Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Hindistan'ı "büyük bir güç" ve "zamanla test edilmiş" bir dost olarak nitelendirerek, mevcut durumda iki ülkenin karşılıklı yatırımlarının yaklaşık 38 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydetti. 

Hindistan ve Rusya, 2025 yılına kadar karşılıklı yatırımları 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Bu yatırımların büyük çoğunluğu Rusya tarafından yapılacak.

İKİ ÜLKE SAVUNMA İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK

Görüşmelerden sonra yayınlanan ortak bir bildiride, Rusya ve Hindistan'ın "askeri teçhizat üretiminin ortak gelişimi de dahil olmak üzere savunma işbirliğini güçlendirme niyetlerini yineledikleri" belirtildi. İki ülke askeri teknik işbirliği anlaşmasını 10 yıl daha uzattı. Hindistan Dışişleri Bakanı Harsh Vardhan Shringla bu kapsamda ülkenin Rusya'dan bu ay S-400 füzeleri almaya başladığını da hatırlattı.

ABD’NİN HİNDİSTAN’A YAPTIRIM UYGULAMASI BEKLENMİYOR

ABD yönetiminin Hindistan'a Hint-Pasifik bölgesindeki hâkimiyete yönelik oluşturulan Quad ittifakında bulunduğu için yaptırım uygulamayacağı yorumları yapılıyor. Geçtiğimiz ayın başında bazı ABD senatörleri, "Çin'e karşı oluşturulan birliği zedeleyeceği" gerekçesiyle Hindistan'ın yaptırımlardan muaf tutulmasını talep etmişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler