1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan ve Suudi Arabistan enerji ortaklığını geliştiriyor

Hindistan ve Suudi Arabistan enerji ortaklığını geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Hindistan ve Suudi Arabistan enerji ortaklığını arttırmayı planlanıyor.Suudi Arabistan veliahtı Salman bin Abdulaziz Al Saud, New Delhi'ye...

Hindistan ve Suudi Arabistan enerji ortaklığını geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Hindistan ve Suudi Arabistan enerji ortaklığını arttırmayı planlanıyor.

Suudi Arabistan veliahtı Salman bin Abdulaziz Al Saud, New Delhi'ye yaptığı son ziyarette, bağlarını güçlendirmek için yollar arayacakları konusunda uzlaştı.

Hindistan basınında yer alan habere göre, her iki ülke petrol sektöründeki "alıcı-satıcı" ilişkisini güçlendirmenin yollarını arıyor. İki ülke ilişkilerini alıcı-satıcı ilişkisinden daha ileriye taşıyarak, üçüncü ülkelerde yatırım yapma ve ortak girişimlerde bulunmayı planlıyor.

Suudi Arabistan 2012-23 döneminde toplam 43.78 milyar dolarlık hacimle Hindistan’ın dördüncü büyük ticaret ortağı. Geçtiğimiz Nisan-Kasım döneminde iki ülkenin karşılıklı ticaret hacmi 32.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ticarette en önemli payı ise, Hindistan’ın Suudi Arabistan’dan aldığı ham petrol oluşturuyor. Hindistan ham petrol ithalatının neredeyse beşte birini Suudi Arabistan’dan gerçekleştiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler