1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hindistan yeterli kömür stoku olduğunu açıkladı

Hindistan yeterli kömür stoku olduğunu açıkladı

Doğu ve Kuzey Eyaletlerinde elektrik kesintileri başlayan Hindistan, elektrik santrallerinin talebini karşılamak için yeterli kömür stoklarının olduğunu açıkladı. 

Hindistan yeterli kömür stoku olduğunu açıkladı

Enerji Günlüğü - Doğu ve Kuzey Eyaletlerinde elektrik kesintileri başlayan Hindistan, elektrik santrallerinin talebini karşılamak için yeterli kömür stoklarının olduğunu açıkladı. 

Hindistan Kömür Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada devlete ait Coal India'nın toplamda 7,2 milyon ton stoka sahip olan (dört günlük gereksinime eşdeğer) elektrik santrallerinin stoklarını yenilemek için 40 milyon tonluk stoklarını kullandığını bildirdi. Enerji Bakanlığı da elektrik santrallerine kömür tedarikinin Cumartesi günü 1,92 milyon tona çıkarken, tüketimin 1,87 milyon ton olduğunu belirtti. 

BAKANLIKTAN BAŞKENTE ARZI ARTTIRIN TALİMATI

Hindistan Enerji Bakanlığı ayrıca, ülkenin en büyük elektrik üretim şirketleri olan NTPC ve Damador Valley'e başkent Delhi'ye enerji arzını artırmaları talimatı verdi. Enerji Bakanlığı'nın talimatı, kömür yetersizliği nedeniyle Delhi'de enerji krizi yaşanabileceği yönünde endişelerin dile getirilmesinin ardından geldi. Hindistan'ın Doğu ve Kuzey Eyaletlerinin bir bölümünde elektrik kesintileri başlamış durumda.

 

Önceki ve Sonraki Haberler