1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hindistan yurtiçi doğalgaz fiyatlarını yükseltti

Hindistan yurtiçi doğalgaz fiyatlarını yükseltti

Enerji Günlüğü – Hindistan yurtiçi doğalgaz fiyatlarını metreküpte 4.2 dolardan 5.61 dolara yükseltti.Hindistan Hükümeti Cumartesi günü yurtiçi...

Hindistan yurtiçi doğalgaz fiyatlarını yükseltti

Enerji Günlüğü – Hindistan yurtiçi doğalgaz fiyatlarını metreküpte 4.2 dolardan 5.61 dolara yükseltti.

Hindistan Hükümeti Cumartesi günü yurtiçi doğalgaz fiyatlarını metreküpte 4.2 dolardan 5.61 dolara arttırdığını ve yeni fiyatların 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacağını duyurdu. Fiyatlara iletim ve pazarlama fiyatı da eklendiğinde tüketicilere doğalgazın metreküpü yaklaşık 6 dolara malolacak.

Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley konuyla ilgili olarak, sondaj ve keşif çalışmaları için teşviklerin yeterli olduğu değerlendirmesinden hareketle Kabinenin,tüketiciler için engelleyici olmayacak şekilde oluşturulan fiyat formülünü onayladığını belirterek, bu formülün toplam doğalgaz fiyatını 8.4 dolar olarak öneren C Rangarajan formülü bileşimindençıkartılarak oluşturulduğunu söyledi.

Ancak, bu fiyatın ülkenin doğu sahillerindeki Krishna Godavari havzasındaki D1 ve D2 sahaları için kabul edilebilir olmadığı ifade ediliyor.

Hükümetin bir açıklamasında da derin deniz ve ultra-derin sulardaki sahalarda da en uygun zamanda bir fiyat düzenlemesi yapılacağı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler