1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hindistan’dan cesur elektrikli araç kararı

Hindistan’dan cesur elektrikli araç kararı

Enerji Günlüğü - Hindistan yönetimi, 2030 yılı itibariyle fosil yakıtlarla çalışan araçları trafikten çekeceğini ve sadece elektrikli araçların...

Hindistan’dan cesur elektrikli araç kararı

Enerji Günlüğü - Hindistan yönetimi, 2030 yılı itibariyle fosil yakıtlarla çalışan araçları trafikten çekeceğini ve sadece elektrikli araçların kullanılacağını duyurdu.

Hindistan Enerji Bakanı Piyush Goyal, Hindistan’da 2030 yılı itibariyle satışa sunulacak otomobillerin yalnızca elektrikli olacağını açıkladı. Uygulamanın hayata geçmesi ardından yönetimin bu araçlara destek vereceğini de kaydeden Bakan, desteklerin en az 2 yıl süreceğinin altını çizdi. 2 yıllık süreç sonrasında üretimin nakit yardımı olarak değil, talepler doğrultusunda şekilleneceğini dile getirdi.

Hindistan hükümeti tarafından alınan bu karar, ülkedeki çevreci sivil toplum kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılandı.

HAVA KİRLİLİĞİ EN BÜYÜK ETKEN

Ülke yönetiminin bu kararı almasında Hindistan’daki hava kirliliği etkili oldu. Ülkede her yıl yüzlerce kişi bu nedenle hayatını kaybederken, geçen yılki ölümlerle birlikte toplam sayı 1 milyon 200 bine kadar yükseldi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler