1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hindistan'dan İran gazı için 11 milyar dolarlık teklif

Hindistan'dan İran gazı için 11 milyar dolarlık teklif

Enerji Günlüğü - Hindistan, İran'ın Farzad-B doğal gaz sahasını geliştirmek ve LNG tesisi kurmak için 11 milyar dolar teklif etti.Asya'nın en büyük...

Hindistan'dan İran gazı için 11 milyar dolarlık teklif

Enerji Günlüğü - Hindistan, İran'ın Farzad-B doğal gaz sahasını geliştirmek ve LNG tesisi kurmak için 11 milyar dolar teklif etti.

Asya'nın en büyük ekonomilerinden biri olan Hindistan, yaptırımların gevşetilmesi ardından İran'ın devasa doğal gaz potansiyelinde yer almak için cazip teklifler sunuyor. Hindistan'ın en büyük petrol arama şirketi ONGC Videsh Ltd. liderliğindeki Hintli şirketlerden oluşan bir konsorsiyum, İran'ın Pers Körfezi'ndeki devasa Farzad-B doğal gaz sahasını geliştirmek ve bir LNG tesisi kurmak için 11 milyar dolar teklif etti.

Konsorsiyum'dan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre bu şimdiye kadar sunulan en iyi teklif. Konsorsiyum, İran'ın Farzad-B sahasının geliştirilmesi için 5 milyar dolar ve LNG üretim ve ihracatı terminali için 6 milyar dolar harcanacak. Hintli konsorsiyum bu satın almadan yüzde 18 civarında getiri bekliyor. Hindistan hali hazırda dünyanın dördüncü büyük LNG alıcısı. 

Önceki ve Sonraki Haberler