1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hintli petrol şirketinden yeşil enerjiye 10 milyar dolar yatırım

Hintli petrol şirketinden yeşil enerjiye 10 milyar dolar yatırım

Hindistan merkezli Relians Industries şirketi, önümüzdeki 3 yılda yeşil enerjiye 10 milyar dolar yatırım yapacak.

Hintli petrol şirketinden yeşil enerjiye 10 milyar dolar yatırım

Enerji Günlüğü - Hindistan merkezli Relians Industries şirketi, önümüzdeki 3 yılda yeşil enerjiye 10 milyar dolar yatırım yapacak.

Hintli milyarder Mukesh Ambani'nin şirketi Reliance Industries Ltd., "Yeşil Vizyon" planı kapsamında gelecek 3 yılda yeşil enerjiye 750 milyar Rupi (10 milyar dolar) yatırım yapacak. Reliance'ın tamamen entegre, uçtan uca bir yenilenebilir enerji ekosistemi oluşturacağını belirten Ambani hissedarlara yaptığı açıklamada, Hindistan’ın Gujarat Eyaleti’nde dört "giga fabrika" kurmak için 600 milyar Rupinin üzerinde yatırım yapacağını açıkladı. Ambani ayrıca, petrol ve gaz arama ve üretim sektörleri de dahil olmak üzere değer zincirine, ortaklıklara ve gelecekteki teknolojilere 150 milyar Rupi daha ek yatırım yapacaklarını kaydetti. 

Dünyanın en büyük petrol rafine tesisini işleten ve gelirlerinin yüzde 60'ını petrol rafinerileri ve petrokimyadan elde eden Reliance Industries yeşil enerji yatırımlarını, solar modüller, hidrojen, yakıt hücreleri ve elektrik depolamak için bataryalar üretmek üzere gerçekleştirecek.

2035 yılına kadar net sıfır emisyon hedeleyen şirket, 2030 yılına kadar, çoğunlukla çatı kurulumları olmak üzere en az 100 bin MW güneş enerjisi kurulumu planlıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler