1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hintli Sterling & Wilson Şili’de 106,71MW’lık GES yapacak

Hintli Sterling & Wilson Şili’de 106,71MW’lık GES yapacak

Bombay merkezli Sterling & Wilson, Şili’de 106,71MW gücünde bir GES projesi için sözleşme imzaladı.

Hintli Sterling & Wilson Şili’de 106,71MW’lık GES yapacak

Enerji Günlüğü - Bombay merkezli Sterling & Wilson, Şili’de 106,71MW gücünde bir GES projesi için sözleşme imzaladı.

Bombay merkezli Sterling & Wilson Solar Limited şirketi, Şili’de adı açıklanmayan bir yenilenebilir enerji şirketiyle, 106,71MW gücünde bir GES projesi için sözleşme imzaladı. Projenin 2021’ın son çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor. 

Sterling ve Wilson şirketinin, Arjantin'de 93,3MW’lık bir proje ile Şili’de yapımı devam eden toplam 588MW üretim kapasitesine sahip üç projeyle bölgedeki önemli müteahhitlerden biri. 

Şirketin küresel CEO’su Bikesh Ogra, şunları söyledi: “Latin Amerika pazarına sürekli odaklanmamız, bu prestijli proje kazanımlarıyla gücümüze güç kattı. Latin Amerika’da yaklaşık 488 milyon dolarlık toplam sözleşme büyüklüğüne ulaştık. Bu da bizi bölgenin önde gelen oyuncuları arasına sokuyor. Şili, sağlam makroekonomik çerçevesi sayesinde Latin Amerika’nın son yıllarda en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri. Bu, enerji geçişine yönelik küresel bir yarışla birleştiğinde, yabancı şirketlerin Şili yenilenebilir enerji pazarına katılımını artırarak, onu bizim için kilit odak bölgelerinden biri haline getiriyor”. 

Sterling ve Wilson şirketinin kurulu veya yapım aşamasındaki güneş enerjisi kapasitesi 10GW’ı aşıyor. Bu tesisler arasında dünyanın en büyük tek bölgeli PV projesi olan 1.177MW gücündeki Noor Abu Dabi GES de bulunuyor. 

Şirket ayrıca toplam 7,8GW’lık birçok tesisin işletme ve yönetim işlerini de yürütüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler