1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Hintli Tata, İngiltere’de batarya üretecek

Hintli Tata, İngiltere’de batarya üretecek

Hintli otomobil üreticisi Tata Group, İngiltere’de 40 bin MW kapasiteli bir elektrikli araç batarya fabrikası kuracak. 

Hintli Tata, İngiltere’de batarya üretecek

Enerji Günlüğü - Tata Sons, Birleşik Krallık'ta 40 bin MW batarya üretim kapasitesine sahip gigafabrika kuracak. 4 milyar sterlini aşan yatırım, İngiltere ve Avrupa'daki müşteriler için elektrikli mobilite ve yenilenebilir enerji depolama çözümleri sağlayacak.

Hintli Tata Group, Jaguar Land Rover fabrikalarına elektrik sağlamak için İngiltere'de bir elektrikli araç batarya tesisi kuracak.  Fabrika, mobilite ve enerji sektörlerinde çeşitli uygulamalar için yüksek kaliteli, yüksek performanslı, sürdürülebilir pil hücreleri ve paketleri üretecek.

TESİS 4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Tata’dan yapılan açıklamada, Hindistan dışındaki ilk gigafactory yatırımının, 4.000 kişiye istihdam yaratacağını ve 40 gigawatt saatlik bir ilk çıktı üreteceği belirtildi. İngiltere ve Avrupa'daki müşteriler için elektrikli mobilite ve yenilenebilir enerji depolama çözümleri sağlayacak olan fabrika için 4 milyar sterlinin üzerinde yatırım yapılacak. 

Tata, bu yatırımıyla yerli akü üretimine ihtiyaç duyan Birleşik Krallık elektrikli otomobil endüstrisine büyük destek sunacak. Söz konusu yatırım, yeşil endüstriler geliştirme yarışında Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'ne uyum sağlamaya çalışan İngiltere'nin gigafactory alanındaki en büyük hamlesine işaret ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler